Autor |
Správa |
CZert67
|
|
|
Zdravím přátelé, během letošní první vyjížďky mi přestal fungovat display. Při vypínání zapalování se na něm ještě na okamžik objevilo pár fragmentů čísel a pak zdechl nadobro. Při novém otočení klíčku už ale neproběhne korektní test, ale otočí se jen ručička otáčkoměru, tachometrová je mrtvá. Po rozebrání přístrojovky nezjišteno nic podezřelého - mechanické poškození ani oxidace - nic. Nemáte někdo s touto "nepříjemností" zkušenost ? Předem dík za odpovědi. Roman
|
|
|
|
|
Reklama
|
|
|
Mirec
|
|
Registrovaný: 06 Sep 2010, 20:34 Príspevky: 637 Bydlisko: Šumperk
|
Mě už dvakrát vypekla jedna věc s různě nefunkční elektrikou - koukni na hlavní svazek kontaktů pod nádrží (musíš sundat přední kryt nádrže na boku) já měl nedocvaknuté a rozpojené některé konektory,možná ještě z výroby ... překontrolovat,zkontrolovat i jiné spoje (za reflektorem) nakonzervovat
|
|
|
|
|
CZert67
|
|
|
Konektory zamačkány, prostříkány a dnes vyzkoušen jiný budík, tentokrát s nefunkčním otáčkoměrem , ale display a tacho funkční. Tudíž to vypadá na nějakou závadu v elektronice budíku.
|
|
|
|
|
amik
|
|
|
CZert67 píše: Konektory zamačkány, prostříkány a dnes vyzkoušen jiný budík, tentokrát s nefunkčním otáčkoměrem , ale display a tacho funkční. Tudíž to vypadá na nějakou závadu v elektronice budíku. To že je nefunkční otáčkoměr na druhých budících jsi věděl dopředu?
|
|
|
|
|
CZert67
|
|
|
Jo, byl mi zapůjčen už s touto závadou.
|
|
|
|
|
Kordy
|
|
Registrovaný: 10 Nov 2009, 16:00 Príspevky: 290 Bydlisko: Humpolec
|
Nenašel jsem žádné podobnější téme takže: Už skoro rok mi vynechává čidlo rychlosti (tak jsem jej demontoval, odborně poklepal a dal zpátky). Chvilku fungoval zase dělá to samé (Teď jsme např. byli Slovensko Polsko. cca 2000 km. tachometr mi z této doby fungoval jen asi 150 km). Nové čidlo jsem nikde nenalezl, a kdosi říkal, že by měl být stejný jako Yamaha TDM (ale ta přeci nemá kardan). Nevíte někdo, zda je to zaměnitelné s jinou motorkou?
|
|
|
|
|
Felix
|
|
|
Kordy píše: Nenašel jsem žádné podobnější téme takže: Už skoro rok mi vynechává čidlo rychlosti (tak jsem jej demontoval, odborně poklepal a dal zpátky). Chvilku fungoval zase dělá to samé (Teď jsme např. byli Slovensko Polsko. cca 2000 km. tachometr mi z této doby fungoval jen asi 150 km). Nové čidlo jsem nikde nenalezl, a kdosi říkal, že by měl být stejný jako Yamaha TDM (ale ta přeci nemá kardan). Nevíte někdo, zda je to zaměnitelné s jinou motorkou? Ahoj Kordy, zkus zjistit, jestli by nepasovalo čidlo z XJ 900 S Diversion. Má stejnou vidlici, brzdy, kardan - takže by to mohlo klapnout. Ať Ti to jezdí. Zdraví, F.
|
|
|
|
|
|