Autor |
Správa |
cafe-racer
|
|
Registrovaný: 28 Sep 2008, 19:40 Príspevky: 879 Bydlisko: Hradec Králové
|
Jak jste na tom se spínáním olejové kontrolky? U mě poslední dobou takový nešvar - při svižnějším startu nebo jízdě do kopce se rozsvítí. Oleje (10W40) mám cca 2mm pod horní rysku , pointa je v tom že takhle ochotně se kontrolka nikdy předtím nerozsvěcela. To už jsem musel opravdu pod plným plynem odřadit až ke čtyřce, aby problikla - nebo se do hodně ostrýho kopce souvisle rozjíždět. Dneska bohužel stačí i mírný kopec a na pětku lehce přidat, aby se rozsvítila. Podobně fungovala, když mi BTčko v horkých Pyrenejích zbaštilo 0,75l oleje a byl jsem těsně nad spodní ryskou.
Tak se radši ptám, než budu měnit čidlo.
Martin
|
|
|
|
|
Reklama
|
|
|
Ouklend
|
|
Predmet príspevku: | Napísal: 20 Júl 2009, 23:03 |
|
moderátor
Registrovaný: 22 Jún 2009, 20:05 Príspevky: 1957 Bydlisko: Olomouc a okolí
|
... u mě ani neproblikne. z toho bych byl teda hodně moc nervózní. kdy jsi měnil olej naposledy? jestli už nebude po něm ... ?
|
|
|
|
|
Peter BT
|
|
Predmet príspevku: | Napísal: 20 Júl 2009, 23:13 |
|
administrátor stránky
Registrovaný: 27 Sep 2008, 15:32 Príspevky: 1351 Bydlisko: Nové Zámky
|
ja som ju ešte tiež nevidel
|
|
|
|
|
Mirek1
|
|
Predmet príspevku: | Napísal: 20 Júl 2009, 23:19 |
|
|
|
|
|
|
cafe-racer
|
|
Predmet príspevku: | Napísal: 20 Júl 2009, 23:26 |
|
|
Ouklend píše: ... u mě ani neproblikne. z toho bych byl teda hodně moc nervózní. kdy jsi měnil olej naposledy? jestli už nebude po něm ... ?
Měnil jsem minulou středu, zkusím to dolejt až po rysku a uvidíme. Stejně podezřívám čidlo.
|
|
|
|
|
Pavel68
|
|
Predmet príspevku: | Napísal: 21 Júl 2009, 06:51 |
|
|
Stačí trochu dolít a přestane to,nebo aspoň mě to po výměně taky problikávalo a po dolití to přestalo.
_________________ Hlavně v klidu,kam nevidím tam nejedu?!
|
|
|
|
|
NaaR
|
|
Predmet príspevku: | Napísal: 21 Júl 2009, 13:50 |
|
Registrovaný: 28 Sep 2008, 16:45 Príspevky: 760 Bydlisko: Skoro HK.
|
bulik se fakt musi lehce prelejt jakmile nema pres tak blika
_________________ R.I.P.Rest In Pain
|
|
|
|
|
cafe-racer
|
|
Predmet príspevku: | Napísal: 21 Júl 2009, 20:44 |
|
|
OK, díky!
_________________ '03 - výfuky IXIL - odškrcení - AIS pryč - Dynojet stage1 - KN filtr - panceřové brzdové hadice
|
|
|
|
|
helmi
|
|
Predmet príspevku: | Napísal: 21 Júl 2009, 21:18 |
|
Registrovaný: 01 Mar 2009, 19:01 Príspevky: 367 Bydlisko: Galanta
|
Pri výmene oleja som dolieval nad rysku, /cca2-3 mm pod horný okraj okienka / a kontrolka ,,mlčí".
_________________ Ride Free
|
|
|
|
|
Mirec
|
|
Registrovaný: 06 Sep 2010, 20:34 Príspevky: 637 Bydlisko: Šumperk
|
Pořád mi to vrtá hlavou,nemám pro to logické vysvětlení,tak se pokusím podělit se s váma s jedním divným zážitkem Ráno si beru Bulldu do práce,vše OK.Na fajront přijdu k mašině,zasunu klíček,mezitím se oblékám a nevěřícně čumím na palubovku - doslova na mě ,,řve" červená kontrolka oleje Nějak nechápu,oleje bylo dost,tak postavím moťku na centrální stojan,abych zkontroloval olejoznak - a ten je úplně prázdný Koukám zespod pod motor,zda někde neprolíná,koukám za moťku,jestli nejni za mnou olejová stopa - nic,vše v pořádku.Tak znovu na boční stojánek,jestli se něco nenahrne na bok motoru - a ejhle,olejoznak najednou do půli plný a kontrolka zhasla.Znovu na hlavní stojan,olej zůstává v půli znaku.Opatrně dojíždím domů,hlídám kontrolku a zvuky motoru.Doma opět vše kontoluju,situace naprosto normální - oleje kousek pod horní okraj.Po nastartování klesne asi do poloviny,tak trochu raději doliju.Tak mi ku..va vysvětlete,kam se všechen olej ráno ztratil??? Někde se něco přiucpalo a zůstal někde viset?? Od té doby jsem Bulldu párkrát prohnal a vše je zasejc normální
|
|
|
|
|
Drak-V2
|
|
|
Mě se něco podobného stalo letos. Vytáhl jsem Bulíka z garáže, nastartoval a dál na boční stojan. Nasadil jsem přilbu a rukavice a koukám červený voko? Chcípl jsem to vobhlidnul a nikde nic. Tak jsem se na něj posadil, nastartoval a vše OK. ???
_________________ Sklerozu má jen inteligent - blbec si nemá co pamatovat.
|
|
|
|
|
|